Ægge-tomat tærter med grøntsager og bacon
Denne kan laves som en stor tærte, eller som vist på billedet i små muffin str. Jeg laver dem ofte i små silikone forme og bruger dem som mellemmåltider
Ingredienser:
2 hakkede løg
2 fintsnittede porrer
2 dl. revet ost
3 æg
150 g. kalkunbacon (kan udskiftes med kylling, laks etc.)
1 dl. fromage frais/græsk yoghurt/skyr
250 g. cherry tomater skåret i halve
salt og peber
Tilberedningstid:
40 min.
Antal personer:
4
Tilberedning:
Porrer løg varmes igennem i en wok eller i en tykbundet gryde. Når konsistensen er blød, lægges grøntsagerne i tærteformen.
Kalkunbacon svitses ligeledes og fordeles over grøntsagerne. Hvis du bruger kylling, skal det være helt gennemstegt.
Bland æg, ost og fromage frais med salt og peber. Hæld massen over fyldet i tærteformen og læg de halve tomater ned i fyldet med skærefladen opad.
Bages i ovnen ved 190° i en halv time til tærten er gylden.
Serveres med salat og evt. en dressing lavet på fromage frais, salt, peber, citron og friske krydderurter.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!