Blomkåls tærte med pizza fyld
Egentlig hedder dette en blomkåls pizza.
Da bunden ikke bliver lige så sprød som på en alm. pizza, har jeg valgt i stedet at kalde det en tærte, da den hos os ikke lever op til familiens forventninger om en pizza.
Som en tærte bringer den altså større glæde hos os ;-)
Ingredienser tærtebund:
- g. blomkål
150 g. revet ost (gerne én med smag)
2 æg
1 spsk. tørret oregano
2 spsk loppefrøskaller
Ingredienser tærtefyld:
Tomatsauce
Parma skinke, hakket oksekød, tun eller andet fyld
Lidt revet ost
Tilberedningstid:
40 min.
Antal personer:
4
Tilberedning:
Opvarm ovnen til 230 grader varmluft.
Riv blomkål fint, evt. på foodprocessoren.
Bland æg, ost, oregano og loppefrøskaller og rør det godt sammen med blomkålen.
Hæld blomkålsdejen ud på en bageplade med bagepapir og fordel den godt helt ud til kanten.
Bag bunden i ovnen i 12-13 min. til bunden er blevet brun.
Tag tærtebunden ud af ovnen og smør den med tomatsauce, det valgte fyld samt ost på toppen.
Giv tærten yderligere 5-10 min. i ovnen indtil osten er smeltet.
Lad tærten køle lidt af inden servering, så hænger den bedst sammen.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!