Blomkåls tærte med pizza fyld

blomkåls-tærte

Egentlig hedder dette en blomkåls pizza.

Da bunden ikke bliver lige så sprød som på en alm. pizza, har jeg valgt i stedet at kalde det en tærte, da den hos os ikke lever op til familiens forventninger om en pizza.

Som en tærte bringer den altså større glæde hos os ;-)

 

Ingredienser tærtebund:

  1. g. blomkål

150 g. revet ost (gerne én med smag)

2 æg

1 spsk. tørret oregano

2 spsk loppefrøskaller

 

Ingredienser tærtefyld:

Tomatsauce

Parma skinke, hakket oksekød, tun eller andet fyld

Lidt revet ost

 

Tilberedningstid:

40 min.

 

Antal personer:

4

Tilberedning:

Opvarm ovnen til 230 grader varmluft.

Riv blomkål fint, evt. på foodprocessoren.

Bland æg, ost, oregano og loppefrøskaller og rør det godt sammen med blomkålen.

Hæld blomkålsdejen ud på en bageplade med bagepapir og fordel den godt helt ud til kanten.

Bag bunden i ovnen i 12-13 min. til bunden er blevet brun.

Tag tærtebunden ud af ovnen og smør den med tomatsauce, det valgte fyld samt ost på toppen.

Giv tærten yderligere 5-10 min. i ovnen indtil osten er smeltet.

Lad tærten køle lidt af inden servering, så hænger den bedst sammen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.