Blomkålsris
Disse ris er et fantastisk alternativ til alm. ris og en god måde at spare på stivelsen i din kost. De smager fantastisk, og er dejligt sprøde.
Ingredienser til kogte ”ris”
1 blomkålshoved
Vand
Salt
Fremgangsmåde
Riv blomkålen på et groft rivejern, så den har en struktur som ris. Bring lidt vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt blomkålen og kog et par minutter. Hæld den herefter op i en sigte og rør rundt. ”Risene” er klar til servering.
Antal personer
4
Ingredienser til stegte ”ris”
1 blomkålshoved
2 spsk. smør
Salt og peber
Evt. andre revne/finthakkede grøntsager – rød peber, løg, gulerod mv.
Fremgangsmåde
Riv blomkålen som ovenfor. Tilsæt evt. andre revne grøntsager. Svitses i fedtstoffet i 5 – 10 minutter til blomkålen er blød. Tilsæt salt og peber efter smag.
Antal personer:
4
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!