Blomkålsris

Disse ris er et fantastisk alternativ til alm. ris og en god måde at spare på stivelsen i din kost. De smager fantastisk, og er dejligt sprøde.

Ingredienser til kogte ”ris”

1 blomkålshoved

Vand

Salt

 

Fremgangsmåde

Riv blomkålen på et groft rivejern, så den har en struktur som ris. Bring lidt vand tilsat salt i kog i en gryde. Tilsæt blomkålen og kog et par minutter. Hæld den herefter op i en sigte og rør rundt. ”Risene” er klar til servering.

 

Antal personer

4

 

Ingredienser til stegte ”ris”

1 blomkålshoved

2 spsk. smør

Salt og peber

Evt. andre revne/finthakkede grøntsager – rød peber, løg, gulerod mv.

 

Fremgangsmåde

Riv blomkålen som ovenfor. Tilsæt evt. andre revne grøntsager. Svitses   i fedtstoffet i 5 – 10 minutter til blomkålen er blød. Tilsæt salt og peber efter smag.

 

Antal personer:

4

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.