Blomkålssuppe

Ingredienser:

1 blomkålshoved i buketter, brug også stilken

1 løg i små tern

0,75 dl. vand

Bouillon

1 porre skåret i ringe

Hakket persille, koriander eller citronmelissse

3 knuste fed hvidløg

1 finthakket chili

Salt og peber

Evt. kyllingestykker, laks eller anden fisk i tern, rejer eller muslinger

 

Tilberedningstid:

20 min.

Antal personer:

4

Tilberedning:

Blancher løgene i 1 tsk. kokosolie eller rapsolie. Tilsæt blomkål, kogende vand, bouillon, chili, salt, lidt peber, hvidløg og persille. Lad det koge i 3-4 minutters tid. Blend hele blandingen og hæld det tilbage i gryden. Lad blandingen simre, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere chili. Tilsæt til sidst porrer og lad suppen simre i et minuts tid.

Tilsæt laksestykker, rejer, kyllingestykker eller lignende. Suppen småkoger yderligere i 4-5 minutter, indtil du kan se, at laksen, rejerne eller kyllingen ikke længere er rå indeni.

Top med persille eller den krydderurt, du foretrækker.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.