Blomkålssuppe
Ingredienser:
1 blomkålshoved i buketter, brug også stilken
1 løg i små tern
0,75 dl. vand
Bouillon
1 porre skåret i ringe
Hakket persille, koriander eller citronmelissse
3 knuste fed hvidløg
1 finthakket chili
Salt og peber
Evt. kyllingestykker, laks eller anden fisk i tern, rejer eller muslinger
Tilberedningstid:
20 min.
Antal personer:
4
Tilberedning:
Blancher løgene i 1 tsk. kokosolie eller rapsolie. Tilsæt blomkål, kogende vand, bouillon, chili, salt, lidt peber, hvidløg og persille. Lad det koge i 3-4 minutters tid. Blend hele blandingen og hæld det tilbage i gryden. Lad blandingen simre, og smag til med salt, peber og evt. lidt mere chili. Tilsæt til sidst porrer og lad suppen simre i et minuts tid.
Tilsæt laksestykker, rejer, kyllingestykker eller lignende. Suppen småkoger yderligere i 4-5 minutter, indtil du kan se, at laksen, rejerne eller kyllingen ikke længere er rå indeni.
Top med persille eller den krydderurt, du foretrækker.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!