anjanielsen_yoga

Kender du det? Du har trænet lidt ekstra i foråret for at være klar til sommer, solskin og badetøj, du glæder dig til sommerferien; hygge på terrassen med grill, vin og kolde mojitos. Hjemis bilen kommer forbi, og du fylder fryseren med lækre is, så der er is i fryseren til hele sommeren.

Du melder dig ud af dit fitness center, for du har planer om at løbe, cykle og stå på rulleskøjter i det lækre solskinsvejr. Jo jo, denne sommer bliver både hyggelig og aktiv, og du kan SAGTENS holde formen, man kan jo også lave alle mulige træningsøvelser på græsplænen, øh altså hvis man lige får det gjort….

 

Torsdag d. 1. September:

 

Du skal også til og i gang igen, både med træningen og den sunde kost… Hvad gik der lige galt?

Du gider ikke stå på badevægten, for du ved godt, at den kommer til at brøle et ikke så fedt tal lige i hovedet på dig. Du starter på mandag, argh måske tirsdag….

Det er heller ikke let at komme i gang igen. Børnene er startet i skolen og du på arbejde, og det tog lige et par uger at komme ind i de faste rutiner igen. Du skal altså også i gang…

 

Sommerferien er den periode, hvor vi tager mest på i løbet af året. Ja, du troede nok, at det var december og julen, som koster mest, men det er faktisk sommeren for langt de fleste. (Do the math: juni til september = 3 mdr. Julehygge fra midt november – 1. Januar = 6 uger)

 

Så skal din 1. september 2016 se sådan ud:

“træning godt overstået. Dejligt, at jeg allerede har fået trænet 2 gange i denne uge og at formen er nogenlunde efter sommeren, tror vi skal have laks og en god salat til aftensmad…..”

Så skal du måske følge nedenstående råd:

 • Hold træningen ved lige – selv om du ikke kommer i fitness centeret hver dag, kan du sagtens holde formen ved lige, hvis du får trænet 2 gange om ugen.
 • Det er sundt for kroppen at holde en uge eller 2 træningsfri. 4 og 5 ugers træningsfri koster dog hurtigt både kilo, lavere forbrænding og mindre  styrke. Planlæg hvornår du starter træningen igen.
 • Planlæg din træning. Når du har været på sightseeing eller ligget ved poolen hele dagen, er det let at springe løbeturen over. Få træningen overstået tidligt om morgenen, mens resten af familien sover, så har du hele dagen til din rådighed.
 • Vær realistisk!!! Måske skal du ikke ligefrem tabe dig i sommerferien Status Quo er måske et mere realistisk mål.
 • Spis og drik med måde. Bare fordi du er på ferie i Italien behøver du ikke spise pizza og pasta hver dag. Aftal med dig selv, inden du tager af sted, hvor mange dage du må spise usundt, og nyd det, så du ikke render rundt med dårlig samvittighed. 1 stk. Kage fra buffeten smager godt, men 3 stykker er måske ikke nødvendigt.
 • Kølig vin på terrassen er super hyggeligt, men pas på, det bliver hurtigt til en del kalorier. Både vin og øl indeholder en del sukker.
 • Brug grillen og spis en masse lækkert kød, fisk og fjerkræ. Drop flute og spis i stedet grøntsager og salat til.
 • Det er fristende at tømme Hjem Is bilen for kasser med lækre is, men hvis de er i huset, bliver der hurtigt spist is hver dag. Køb en is af gangen i stedet.
 • Husk at få dine måltider. Regelmæssige måltider holder, som du ved, blodsukkeret stabilt.
 • Sluk tørsten i vand. Væskemangel giver øget sult og trang til salte fødevarer.
 • Selv om du i længere tid har spist sundt, skal der bare 14 dages ”feriespisning” til, før dit blodsukker igen er ustabilt og kroppen skriger efter sukker.  DERFOR: nyd de 14 dage i Syden med lidt ekstra lækkert mad, men kom i gang med de sunde vaner så snart du er retur.

Rigtig god sommer ;-)

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.