Jeg har lige været en uge på Rhodos for at undervise i yoga. På anden dagen var der regn, så min veninde og jeg endte på en skønhedsklinik, hvor vi lige kunne forkæle os selv med massage og fodbehandling.

Vi faldt i en snak med en dansk pige, som tydeligvis var gravid, og også langt henne i graviditeten. Pigen fortæller os, at hun først lige for 2 uger siden havde fundet ud af, at hun var gravid, hun havde nemlig fået at vide af lægerne, at hun ikke kunne blive gravid, og troede derfor, at hun havde en tarmsygdom. Når barnet bevægede sig, troede hun det var tarmene som arbejdede.

Lægerne havde først i 7. Måned fundet ud af, at det var en graviditet, så hun var naturligvis lidt i chok.

Jeg kunne simpelthen ikke tro det; hvordan kan man kende sin egen krop så lidt, at man ikke kan mærke, at man er gravid?
Og hvordan kan man stole mere på lægerne end sin egen kropsfornemmelse?

Det fik mig også til at tænke på, hvor mange af de mennesker jeg vejleder til daglig, som ikke lytter til deres krop, og som måske slet ikke kender kroppens mange signaler. De kan ikke mærke sig selv, og har fuldstændig afskåret forbindelse mellem hovedet og kroppen.

Din krop fortæller dig hver dag hvordan den har det, den giver tegn via huden, dit humør, din fordøjelse, dit energiniveau, dit hår, dine negle, dine øjne, din søvn osv.

Hvad gør du når du er træt? Går du i seng? mediterer du?
Eller fylder du din krop med kaffe, energidrik og sukker?

Hvad gør du når du har hovedpine? Drikker noget mere vand? Får noget frisk luft? Laver udstræk af nakke og skuldre?
Eller tager du en Panodil?

Hvis du føler dig oppustet efter et måltid, skal du måske kigge på, hvad du indtager til dine måltider samt din produktion af HCL. Måske indtager du fødevarer, som din krop har svært ved at arbejde med, og måske producerer du ikke nok saltsyre (HCL)til at nedbryde maden.

Hvis dine fingernegle er skrøbelige og flækker, skal du se på dit indtag af vitaminer og mineraler eller også er din fordøjelse ikke optimal.

Hvis du er træt og uoplagt skal du måske se på din søvnhygiejne, dit kostindtag, dit D-vitamin niveau eller dine motionsvaner (eller mangel på samme)

Som sagt fortæller kroppen dig konstant hvordan den har det, og jeg har en tro på, at den giver dig kraftigere og kraftigere respons, når du ikke lytter til den. Små hints bliver til syngende lussinger, og hvis du heller ikke forstår det, får du på et tidspunkt en knytnæve lige i maven, så du til sidst forstår det. Men skal du virkelig så langt ud før du begynder at lytte?

Hvor mange hints får du af din krop lige nu? Får du syngende lussinger, eller små hentydninger til, at der er noget du skal lave om?