Tak_anjanielsen

I februar havde vi i Lido Fitness en trekking tur til Afrika. En pige fra vores netværk ville super gerne med, men indkøb af udstyr til sådan en tur er bare super dyrt, så hun var lidt tvivlende.

Jeg tilbød, at hun måtte låne alt mit udstyr til turen. Jeg har selv været på turen 2 gange, og har alt lige fra rygsæk og taske til sovepose og tøj.

Jeg mener selv at jeg er et gavmildt menneske, man må låne næsten alt hvad jeg ejer.

 

En måned efter deres hjemkomst fra Afrika fandt jeg pludselig alt mit udstyr på mit kontor i Lido Fitness. ”Nå, tænkte jeg, det var da fint, at hun kunne bruge det” Jeg kiggede efter denne der seddel, som nok ville ligge sammen med udstyret med et ”tak for lån”

Jeg kiggede i begge tasker og rodede dem faktisk godt igennem, for den der seddel måtte da være der, men det var den ikke…..

 

Okay, jeg blev faktisk pisse fornærmet. Hvor er det bare mega dårlig stil at låne udstyr for over 20.000 kr. og så ikke engang sige tak!!!

Jeg forventer ikke rødvin eller blomster, bare et simpelt tak.

 

Men omvendt, det er jo bare mine regler, og hvor er det egentlig en uren tanke at låne noget ud, og samtidig forvente noget til gengæld – eller hvad?

 

Ved nærmere eftertanke tror jeg, at jeg blev ramt, fordi at jeg selv benytter mig af mange tjenester. Jeg er lige nu ved at blive skilt, og skal flytte i et nyt hus, og hold nu fast, hvor er der mange mennesker der byder ind med hjælp og tjenester på den ene eller den anden måde.

Alle de muligheder jeg har fået, alle de oplevelser og rejser jeg har været på, og alle de ting jeg har lært, både i min tid som sportsudøver og som selvstændig, har jeg til dels lært, fordi andre havde lyst til at gøre en forskel, hjælpe og bidrage. Jeg vil jo aldrig kunne betale mig fra alle de tjenester i rødvin og blomster, men jeg forsøger altid at sige tak.

 

Jeg forsøger også at sige tak, når folk giver sig tid til at brokke sig, når mit personale er ærlige, når folk gider komme med forslag til, hvordan tingene kan gøres anderledes (okay, jeg indrømmer også, at dage med 50 nye forslag til forbedringer i Lido Fitness kan være en smule anstrengende) men hvor er det bare værdifuldt og udviklende, når andre mennesker gider gøre sig den ulejlighed at gøre noget for mig. Det er jo lettere bare at holde sin mund.

 

Jeg forsøger også, at sige tak for dem, som har såret mig og trådt på mig, for livet, for mine børn – også når de brokker sig, for min kommende eksmand, for min opvækst osv. Alt sammen bidrager jo til min udvikling.

 

Jeg har en naiv tro på, at hvis vi møder verden med taknemmelighed, er det også det vi får igen.

 

Så hvis jeg på et tidspunkt har glemt at sige tak til dig, får du det lige her: TAK ;-)

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.