Kan du huske ”Mette” som er mega sej, har taget 8 kg. på, og nu skal tilbage på hesten?

(hvis ikke, kan du læse om hende HER)

Nå, men ”Mette” og jeg havde en opfølgning for noget tid siden, og hun har brugt sommeren som vi havde aftalt; nemlig med at sove, slappe af, gå lange ture og give sin krop en masse hvile og noget god næring. På de lange gåture havde ”Mette” tænkt og tænkt og tænkt, og noget af det som hun havde tænkt over, kunne jeg godt tænke mig at dele med dig, fordi jeg tror, at du måske kan nikke genkendende til noget af det.

”Mette” havde nemlig tænkt over, at det ikke er specielt hensigtsmæssigt, at det er hendes kæreste som skal passe på hende og sige fra for hende. ”Mette” er hårdtarbejdende, hun er pligtopfyldende, og giver hellere en hånd med, end at trække sig. Kort sagt, knokler hun til hun segner, og her er det hendes kæreste, som stopper hende, og beder hende passe på sig selv, inden hun vælter af træthed og stress. Det er også hendes kæreste som stopper hende, når hun ikke mærker sig selv, og spiser på træthed og ked-af-det-hed. De der dage, hvor hun bare fylder hovedet med mad uden at tænke og mærke efter.

Hendes kæreste er heldigvis både sød, omsorgsfuld og hensyntagende, men hey, er det virkelig hans ansvar?

Tænk at overlade ansvaret for at passe på dig, til et andet menneske…. Er det rimeligt?

Nej egentlig ikke vel? Faktisk er det et ret stort ansvar at pålægge de mennesker vi holder af, at de skal fornemme hvor vores grænser er og sige fra for os.

self-care

Så vi fik en snak om, hvordan det ville være at passe på sig selv, at sige fra, når hun er træt, ked af det osv. – Og vi fik også en snak om, hvor respektfuldt det ville være, både overfor hende selv, men også hendes kæreste, hvis hun blev bedre til at melde klart ud omkring hendes følelser og behov.

Det overordnede tema for dette er selv-kærlighed og omsorg. Jeg oplever, at mange af de klienter jeg vejleder, er utrolig dårlige til at mærke sig selv, sætte grænser og bede om det de vil ha.

 

Hvis ansvar er det i virkeligheden at passe på dig?

Hvad vil der ske, hvis du bliver bedre til at passe på dig selv? Bedre til at sige til og fra?

Hvad vil det betyde for dig, hvis du begynder at passe på dig selv?

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.