Her taler jeg ikke sexuel berøring, men et godt fast kram, blevet nusset på armen eller fået massage? Ofte er den berøring vi oplever forbundet med sex, og det er jo skønt, men det kan også være meget mere end det.

 

Indrømmet; jeg er selv en labrador, jeg ELSKER at blive rørt ved, jeg er til krammere, holde i hånd, blive nusset på armen osv.

Jeg går til kosmetolog ligeså meget pga. ansigtsmassagen som for at pleje min hud, og når min frisør giver mig hovedbundsmassage, håber jeg altid, at hun fortsætter i timevis.

– Hvis jeg virkelig var en labrador, ville jeg smide mig på ryggen og forvente at blive kløet på maven det meste af dagen ;-)

labrador_anjanielsen

I går på mine yogatimer arbejdede vi med bagudbøjninger/ekstension af rygsøjlen. Normalt kan disse timer åbne op for lidt vrede og frustration, men også en masse energi.

 

Da jeg startede min sidste yoga time, var der en del uro i salen. Det var tydeligt, at deltagerne kom direkte fra arbejde, havde haft travlt, kørt i tæt trafik og havde skyndt sig, for at kunne nå at fremmøde holdet til tiden.

 

Vi lavede en ekstra lang afspænding i går, og alle deltagerne blev ”puttet” under et tæppe, hvor hver enkelt deltager fik pakket tæppet omkring dem. Og her slog det mig, hvor vigtigt berøring er, og hvor lidt vi danskere bliver rørt ved i vores hverdag.

 

Det var helt fantastisk at se, hvad der sker i et rum, når vi mærker fysisk berøring. Deltagerne på timen faldt helt hen, man kunne se de var trygge, de var i ro, og flere sagde efter timen, at de ville droppe den resterende træning de havde planlagt, og tage hjem og slappe af i stedet. Det var ret magisk….

 

Tænk, at det at blive pakket ind i et tæppe, og blive berørt på ben og fødder, gør så stor en forskel for os, og hvor er det synd, at vi lever i en kultur, hvor et fast håndtryk er det nærmeste vi kommer hinanden.

 

Når vi modtager indtryk via huden, har det stor betydning for, hvordan vi har det både fysisk og mentalt. Huden er vores største sanseorgan, og er den sans vi udvikler først, faktisk allerede i fosterstadiet.

Fysisk berøring stimulerer blodcirkulationen, stofskiftet og en masse hormonelle processer.

Mentalt påvirker berøring både vores hukommelse, følelser samt har betydning for vores kognitive evner som opfattelse, analyse, og planlægning.

 

Med andre ord: Fysisk berøring er super vigtigt for vores trivsel, sundhed og udvikling.

 

Så tilbage til mit spørgsmål: Hvornår er du sidst blevet rørt ved?

 

Jeg har bestilt en tid i næste uge til massage hos skønne Helene og min indre labrador glæder sig. Du kan tjekke hende ud

HER

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.