Klassisk humus
Ingredienser:
200 g. kogte kikærter (kan også købes på dåse)
2 spsk. olivenolie
½ stor citron (saften fra)
1 fed hvidløg
½ tsk. paprika
1 tsk. spidskommen
Evt. 1-2 tsk. tahin
½ tsk. salt
Tilberedningstid:
10 min med kikærter på dåse – 11 timer hvis du selv koger kikærterne
Antal personer:
10
Tilberedning:
Hvis du selv koger kigærterne:
Læg kikærterne i en skål og dæk dem med vand. Læg låg på skålen og stil den i køleskabet i mindst 10 timer.
Hæld kikærterne i en sigte og skyl dem i koldt vand. Put dem i en gryde og fyld vand i, så det dækker kikærterne. Koges under låg i 1 time.
Lad kikærterne køle af, skyl dem evt. i koldt vand
Hvis du bruger kikærter fra dåse:
Blend alle ingredienserne sammen til en ensartet masse med en stavblender. Kan serveres som dip til grøntsager og kød.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!