NATURLIG HORMON TERAPI

HVEM ER ANJA NIELSEN

Anja har siden år 2000 arbejdet med sundhed, kost og træning og har i løbet af årene uddannet sig indenfor både kost, træning, coaching og hormoner.

De sidste år har hun mærket et behov for at kunne vejlede sine klienter i mere end blot kost og træning, og efter at hun selv rundede de 40 år mærkede Anja et behov for, at lære mere om kroppens hormoner, hvilket førte til, at hun i starten af 2024 blev færdiguddannet NHT terapeut. 

Når det handler om sundhed går Anja Nielsen ind for ”Walk-The-Talk”. Anja er mor til to børn, selvstændig og arbejder meget, så hun ved, hvor svært det kan være at prioritere sin egen sundhed i en travl hverdag, men også hvor vigtigt det er at holde sig sund og stærk, for at have energi til at være den bedste udgave af sig selv.

NHT ER FOR DIG SOM

 • Oplever migræne, kraftige og/eller langvarige blødninger, acne og/eller PMS symptomer i forbindelse med din menstruation.
 • Har svært ved at blive gravid eller oplever gener ifm. graviditeter
 • Har gener op til eller under menopausen; træthed, tågehjerne, søvnbesvær, hedeture, smerter i muskler og led mv.
 • Lider af autoimmune sygdomme
 • Lider af endometriose eller PMS
 • Er sygemeldt med stress og har problemer med at komme ovenpå igen.
 • Ønsker at bringe kroppen i balance efter kræftbehandling med kemo.
 • Har fået hjernerystelse eller piskesmæld og oplever problemer med din hukommelse og koncentration.
 • Er mand og lider af allergier, søvnproblemer, potensproblemer, manglende sexlyst, prostataproblemer, vandladningsproblemer, hårtab, manglende energi, hukommelsesproblemer,

HVAD ER NHT: NATURLIG HORMON TERAPI

Anjas vejledning bygger på en test af hormonniveauerne. Via en hormontest får vi et objektivt billede af din hormonbalance – hvad der evt. mangler, og hvad der evt. er for meget af.
Testen analyseres i samarbejde med et tysk laboratorium og omfatter østradiol, østriol, progesteron, DHEA, testosteron og cortisol. 

I NHT arbejder vi med at genoprette din krops balance på en naturlig måde via kosten, fysisk aktivitet, livsstilsændringer samt diverse kosttilskud og bioidentiske hormoner.

ANJA NIELSENS NHT FORLØB

Anja er af den overbevisning, at bioidentiske hormoner og kosttilskud ikke kan stå alene. De vigtigste grundsten for din sundhed og din krops balance er, at du får den rette kost og får brugt din krop fysisk. 

Derfor følger der også vejledning i kost og træning med i Anja Nielsens NHT forløb. Fysisk træning kan være alt fra gåture og yoga til styrketræning og holdtræning – Anja tager udgangspunkt i dig og der hvor du er.

HVORDAN KOMMER JEG IGANG

I første omgang får du oplyst, hvornår du kan forvente, at Anja har ledige tider. Da Anja får mange henvendelser, vil selve konsultationen typisk ligge 2-4 uger fremme. Inden da er der dog også en del at gøre, idet du skal have taget testen i god tid inden, og hvis du har en cyklus, skal tidspunktet afpasses, så testen tages på dag 19-21 i din cyklus. I går derfor i gang med det samme – Anja sender dig et testsæt, så snart du har besluttet dig og betalt for et forløb. Anja sender dig også et spørgeskema, som du skal udfylde inden konsultationen. 

Resultatet af testen foreligger 2-3 uger efter, du har taget den. Så snart testresultatet er kommet, sender Anja det til dig sammen med et forslag til konsultationstid. Hvis du ikke kan bruge dette tidspunkt, giver du Anja besked så hurtigt som muligt, så i kan finde et andet tidspunkt. 

HVAD KOSTER DET

 • NHT test inkl. 3. opfølgninger: 3.500 kr. 
 • NHT test inkl. 3 opfølgninger + personlig kostplan + personlig træningsplan: 5.000 kr. 

Ved tilmelding betaler du for dit forløb. Anja finder det vigtigt, at du bliver fulgt løbende undervejs, og det er derfor ikke muligt at betale for kun den første konsultation. 

 • En opfølgende konsultation med en ny hormontest, typisk efter ca. 6-12 måneder, 60 min. inkl. hormontest, koster kr. 2400. 

HVORDAN FOREGÅR EN HORMONTEST

Du får udleveret eller tilsendt testsættet, så du kan lave testen derhjemme. Anja  sender også en vejledning i, hvordan testen skal tages – det er en spytprøve, så den er let og smertefri. 

Testen tages om morgenen, hvor du kommer spyt i en lille beholder 3 gange med 1/2 times mellemrum. Når du har lavet prøven, sender du den til laboratoriet i den vedlagte kuvert, og du får tilsendt en skriftlig oversigt over resultatet, når det foreligger – typisk efter 2-3 uger.

Samtidig udfylder du et spørgeskema og foretager nogle målinger derhjemme, bl.a. temperaturmålinger og en candidatest. 

Et testresultat kan ikke stå alene. Det er individuelt, hvilke niveauer man har det godt med, og tallene skal vurderes i forhold til dine symptomer. Når testresultatet foreligger har i en konsultation, som enten kan foregå personligt eller online.  Her får du en plan for, hvad du skal gøre for at genoprette din hormonbalance. Dette varer typisk en time.

Ca. 4-6 uger efter din første konsultation tager i en opfølgende konsultation på ca. 15-30 min. Dette gør i igen ca. 2,5-3 mdr. efter din test og igen efter ca. 4 mdr. 

Til de opfølgende konsultationer ser i på, hvordan det går og foretager evt. justeringer.

HVIS DU I FORVEJEN TAGER MEDICIN ELLER HORMONER

Mange, der får medicin eller hormoner, f.eks. i form af p-piller eller hormonspiral, spørger, om de skal stoppe med det for at kunne tage testen.
Hvis du får medicin, skal du fortsætte med at tage medicinen, som du plejer, og som din læge har ordineret det. 

P-piller og hormonspiral skal du ikke nødvendigvis stoppe med for at kunne tage testen. Det kan dog være en fordel, hvis du gerne vil vide, hvad din krop selv er i stand til at producere af progesteron. Så længe, du tager p-piller og hormonspiral, vil det blokere for kroppens egen produktion af progesteron. Men hvis du f.eks. bruger hormonspiral for at undgå kraftige blødninger, kan det give for mange gener at tage den ud, og det behøver du altså heller ikke. Selve det hormon, der er i spiral og p-piller, er et syntetisk hormon, som slet ikke vil blive målt i testen. 

Får du østradiol-plaster, kan du vælge at trappe langsomt ned inden testen (man skal ikke stoppe brat med østradiol – det giver ubehag)  – igen med det formål at se, hvad kroppen selv producerer af østradiol. Men du kan også vælge at fortsætte med plasteret som hidtil, og så tager i højde for det i måleresultatet. Østradiol- plasteret indeholder naturligt østradiol, og det vil blive målt i testen. Her vil du så kunne se, om du f.eks. får for meget østradiol i kraft af plasteret. 

Står du foran at skulle have en test inden for de næste uger, er det bedst at vente med at gå i gang med tilskud af progesteron og/eller østriol, til du har taget testen. Man kan bruge testen til at vise, om man tager tilskuddet i de rette doser, men det kræver, at niveauet har stabiliseret sig, og det tager op til 3 måneder. 

TEST & KONSULTATION PUNKT FOR PUNKT

 • Du betaler for dit forløb – mere info herom når du har fulgt nedenstående punkter
 • Derefter sender du en mail til anja@anjanielsen.dk, med dit navn, adresse og din fødselsdato (dato og år) – samt dit mobilnummer til brug for forsendelse. Hvis du er kvinde, skal Anja også vide, om du har regelmæssig menstruation, om menstruationerne er uregelmæssige eller om de er helt ophørt (menopause). Skriv også om du ønsker konsultation via telefon, Skype eller hos Anja personligt. 
 • Anja sender testsættet til dig, og samtidig sender hun pr. mail en vejledning på dansk i at lave testen. 
 • Når du har lavet testen, sender du den til laboratoriet i den vedlagte kuvert. 
 • Du sender en mail til anja@anjanielsen.dk om, at du har lavet testen. Her vil Anja også gerne vide, om du har brugt nogen former for hormoner, inden du tog testen – dvs. hormonspiral, p-piller, østrogenplaster, naturligt progesteron osv. – og i så fald i hvilke doser.
 • Når du har taget din test sender Anja dig et spørgeskema. Her spørger hun bl.a. til dine symptomer, og om du tager lægeordineret medicin. Du sender skemaet tilbage i udfyldt stand senest 7 dage før konsultationen. 
 • Når resultatet kommer fra laboratoriet (det tager 2-3 uger), laver Anja en oversigt over det på dansk, som hun sender til dig pr. mail 
 • Anja sender dig også et forslag til tid for første konsultation. Du må meget gerne melde ud hurtigt, hvis tiden ikke passer dig, så i kan finde en anden tid i nærheden. 
 • På det aftalte tidspunkt tager i konsultationen. Er det en telefon-konsultation, ringer Anja dig op. Er det en Skype- konsultation, sender hun dig en anmodning inden i går i gang, så hun har dig på sin Skype-liste. Ved første konsultation aftaler i tid til den opfølgende konsultation. 

HVAD DU KAN GØRE ALLEREDE NU

Anja vil anbefale dig at gå over til at bruge svanemærkede produkter med det samme – hvis du ikke har gjort det i forvejen. Det er især vigtigt, når det gælder de ting, som kommer i berøring med huden hver dag: sæbe, shampoo, cremer, bodylotion osv. Rigtig mange produkter, der ikke er svanemærkede, vil indeholde en vis mængde hormonforstyrrende stoffer, især de såkaldte fremmed-østrogener, som er hormonforstyrrende stoffer med østrogen-virkning. Er man meget påvirket af disse stoffer, kan det give et vist ubehag i starten, hvis man går i gang med at bruge naturlige hormoner. Det ubehag kan man sikre sig imod ved allerede nu at minimere indtaget af fremmed-østrogener. Svanemærkede produkter indeholder færre fremmed-østrogener. 

KONTAKT ANJA NIELSEN