For noget tid siden fik jeg en klage….

En klage fra en kunde, som ønskede hjælp til at opnå et bestemt vægttab. Kvinden var utilfreds med, at hun hverken fik nok ros når hun havde tabt sig, eller skæld ud, de uger, hvor vægten enten stod stille, eller hvor hun havde taget på, fordi hun enten ikke havde fået trænet, eller ikke havde fulgt sin kostplan.

 

Normalt gør jeg et stort nummer ud af at fortælle mine klienter, at jeg hverken skælder ud eller udleverer en lille bog, hvor de kan sætte et fint klistermærke i, hver gang de har tabt et kg, men jeg må altså ikke have forklaret mig grundigt nok denne gang.

skældud

 

Og hvorfor giver jeg så hverken skæld ud eller klistermærker?

 

– Fordi jeg ikke gider

– Fordi det ikke giver mening

– Fordi det ikke virker

 

Der er nemlig ingen som skal tabe sig for min skyld. De skal ikke tabe sig, fordi de frygter skæld ud, vrede eller skuffelse fra min side, de skal tabe sig, fordi det er vigtigt for dem selv.

 

Måske kender du det fra dig selv?

Det der med, at det er meget lettere at træne og spise sundt, hvis du skal stå til ansvar overfor andre end dig selv?

 

Måske er det derfor at du ikke lykkes med dit vægttab eller din sunde livsstil, måske er det derfor, at du gang på gang falder i og tænker ”så kan det hele også være lige meget”?

 

Måske er det derfor, at du taber dig, men har svært ved at fastholde de sunde vaner, og ender med at tage det hele på igen?

 

Det er super fint at have en motiverende træner, det er super fint at få hjælp, input, feedback og et kærligt skub, men hvis du er afhængig af, at et andet menneske roser dig eller skælder dig ud, får du svært ved at fastholde de sunde vaner. Faktisk får du generelt svært ved at få dine behov opfyldt, hvis det er afhængigt af, at et andet menneske skal rose, skælde ud eller på anden vis opfylde dit behov.

 

Det aller vigtigste for at du skal lykkes er, at du finder ud af, hvorfor det er vigtigt for dig at være sund.

Hvorfor skal du tabe dig, holde dig i form og spise sundt?

 

Måske er det på tide, at du tager ansvaret på dig og gør det for din egen skyld?

 

Hvordan ville det være?        self-care

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.