Spaghetti bolognese med grøntsags pasta

grøntsagspasta_kødsauce-1030x773

 

Grøntsagspasta er super let at lave, sager fantastisk og sparer dig for den hvide pasta. En spiralli kan købes på nettet eller hos isenkræmmeren. Pris ca. 100-150 kr.

Pas på du ikke lader dig snyde af den friske grøntsags pasta du kan købe i supermarkederne. På pakken står, at det indeholder 40% grøntsager, men energi indholdet er lige så højt som hos alm. hvid pasta.

Ingredienser bolognaise 

1 løg

1-3 fed hvidløg

2 spsk. olivenolie

500 g. hakket oksekød (3-12 %)

2 gulerødder

½ squash eller aubergine

Evt. champignon i tynde skiver eller en lille dåse majs

1 dåse hakkede tomater (400 ml.)

1,5-2 dl. vand

1 terning oksebouillon

1 lille dåse tomatpasta (70 g.)

Tørrede krydderurter efter smag (basilikum, oregano, timian)

Salt og peber

 

Ingredienser grøntsagspasta

1 mellemstor squash og 5 mellemstore gulerødder

 

Tilberedningstid:

30 min.

 

Antal personer:

4

 

Tilberedning:

Hak løg i små tern og pres hvidløg. Varm olien i en stor gryde. Svits løg og hvidløg i olien til de er bløde. Tilsæt oksekød og brun det. Når oksekødet er gennemstegt, tilsættes grøntsagerne og vendes med oksekødet. Når grøntsagerne er blevet en smule bløde, tilsættes hakkede tomater, vand, oksebouillon, tomatpasta og tørrede krydderurter. Lad det hele simre i 15 minutter. Smag til med salt og peber.

Imens kødsaucen simrer, kan du gå i gang med at lave grøntsagsspaghettien. Det eneste, du skal gøre, er at rive squash og gulerødder i tynde strimler på enten et mandolinjern, et juliennejern eller vha. en spiralli.

Svits pastaen et par minutter i en wok eller på en pande.

Server grøntsagsspaghetti med kødsauce og evt. revet parmesan på toppen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.