Mandler med et pift
Mandler er hurtige og lækre som mellemmåltid eller en hurtig snack på farten. Lidt smag i form af lakrids, chilli eller soya.
Chilli-lakridsmandler
Ingredienser
- 100 g. mandler
- 2 dl. vand
- 2,5 tsk. rålakridspulver
- 1 tsk. cayennepeber/knust chili
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 140 grader. Bland vand og lakridspulver i en gryde og lad det koge op. Når det koger, hældes mandlerne i og røres rundt, indtil vandet er fordampet.
- Hæld cayennepeberet over mandlerne, bland det godt, og fordel mandlerne udover en bageplade. Bag mandlerne i 20 minutter. Når de er kølet af, kan du opbevare dem i en lufttæt beholder eller et glas.
Tilberedningstid: 30 min.
Salt-paprikamandler
Ingredienser
- 100 g. mandler
- 2 dl. vand
- 3 tsk. salt
- 3 tsk. paprika (gerne røget)
Fremgangsmåde
- Opvarm ovnen til 140 grader. Bland vand og salt i en gryde, og varm blandingen op til saltet er opløst. Lad saltvandet køle ned til du kan sætte en finger i, uden at blive brændt. Hæld mandlerne i saltvandet og lad dem ligge i 15 minutters tid.
- Hæld vandet fra og vend paprika i mandlerne. Fordel dem udover en bageplade og bag dem i 20 minutter. Opbevares i en lufttæt beholder eller et glas.
- Er lækre i salater, men kan også sagtens spises som de er.
Tilberedningstid: 40 min.
Skriv en kommentar
Want to join the discussion?Feel free to contribute!