Mandler med et pift

AnjaNielsen-Chili-lakrids mandler

Mandler er hurtige og lækre som mellemmåltid eller en hurtig snack på farten. Lidt smag i form af lakrids, chilli eller soya.

Chilli-lakridsmandler

Ingredienser

  • 100 g. mandler
  • 2 dl. vand
  • 2,5 tsk. rålakridspulver
  • 1 tsk. cayennepeber/knust chili

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 140 grader. Bland vand og lakridspulver i en gryde og lad det koge op. Når det koger, hældes mandlerne i og røres rundt, indtil vandet er fordampet.
  2. Hæld cayennepeberet over mandlerne, bland det godt, og fordel mandlerne udover en bageplade. Bag mandlerne i 20 minutter. Når de er kølet af, kan du opbevare dem i en lufttæt beholder eller et glas.

Tilberedningstid: 30 min.

Salt-paprikamandler

Ingredienser

  • 100 g. mandler
  • 2 dl. vand
  • 3 tsk. salt
  • 3 tsk. paprika (gerne røget)

Fremgangsmåde

  1. Opvarm ovnen til 140 grader. Bland vand og salt i en gryde, og varm blandingen op til saltet er opløst. Lad saltvandet køle ned til du kan sætte en finger i, uden at blive brændt. Hæld mandlerne i saltvandet og lad dem ligge i 15 minutters tid.
  2. Hæld vandet fra og vend paprika i mandlerne. Fordel dem udover en bageplade og bag dem i 20 minutter. Opbevares i en lufttæt beholder eller et glas.
  3. Er lækre i salater, men kan også sagtens spises som de er.

Tilberedningstid: 40 min.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.