For nogle uger siden skrev en af mine kunder til mig, lad os kalde hende Mette. Mette havde været på et livsstilsforløb for ca. 1 år siden og havde derigennem fået sund mad og regelmæssig motion arbejdet ind i sin hverdag. Faktisk havde hun tabt 20 kg. i alt, hun strålede, havde energi, selvtillid og masser af overskud.

 

Men så skete der nogle ændringer i hendes privatliv. Hun startede sit eget firma og påbegyndte samtidig en ny uddannelse. Travlhed, nye rutiner og alt alt for mange arbejdstimer har gjort, at hun nu i 6 mdr. ikke har fået trænet, og den sunde kost er også gået fløjten, hun er kort sagt faldet tilbage i sine gamle mønstre.

 

OG HVAD ER DER MÅSKE SEJT I DET?

 

Tænker du nok?

 

Jo, nu skal du høre, Mette er nemlig super sej

  1. fordi hun kontakter mig for at få hjælp til at komme tilbage på sporet
  2. fordi hun gør det FØR hun har taget alle 20 kg. på igen

 

Mettes udfordring er nemlig, at hun godt er klar over, at hun er røget af sporet, hun ved, hvor vigtigt det er for hende at træne og spise sundt, og hun husker tydeligt, hvordan hun havde energi og overskud, da hun levede sundt, men hun kan simpelthen bare ikke komme i gang.

Motivation_Anjanielsen

Det der med at træne 3-4 gange om ugen, spise flere gange om dagen, få nok protein, nok grøntsager, nok vand, nok omega 3 osv. som hun gjorde før, virker bare så uoverskueligt lige nu.

Inden Mette kontaktede mig, havde hun selv prøvet at komme tilbage på sporet flere gange, men Mette havde lavet en stor fejl:

 

Hun prøvede at starte der, hvor hun slap for 6 mdr. siden……

 

Mette husker nemlig kun hvordan hun levede da hun slap den sunde livsstil, og har helt glemt, hvor lang tid hun brugte sidst, på at få alle de sunde rutiner indarbejdet til nogle gode sunde vaner.

Desuden er hendes krop træt efter 6 mdr. med for lidt søvn, dårlig kost, kun få måltider om dagen, ingen motion og for meget arbejde, så bare tanken om alle de ændringer hun skal foretage gør hende træt og opgivende.

Selv om Mette er utålmodig, og helst vil have tabt de 8 kg. i morgen, og være tilbage i de sunde vaner, så hun igen kan mærke overskud og selvtillid, nytter det bare ikke at starte lige så hårdt ud som hun slap. Hun bliver nød til at få en følgesvend, som hun skal forene sig med de næste måneder, nemlig

 

TÅLMODIGHED

 

 

Vi lavede derfor en plan for hendes første 3 ugers come back som er:

 

  • En gåtur 3 x om ugen
  • Søvn, søvn, søvn
  • 6 måltider pr. dag

 

BUM, intet andet.

 

For at få Mette på rette spor igen er det nemlig vigtigt, at hendes krop er udhvilet og så lidt stresset som muligt.

En træt og stresset krop responderer ikke godt på hård træning, så en gåtur er både overskuelig og holder stresshormonet kortisol nede.

De 6 måltider pr. dag holder hendes blodsukker stabilt og gør, at hun har mere fokus på, at hun skal huske at spise, i stedet for på alt det hun ikke bør spise.

 

Når vi mødes igen om en uge, er der stor chance for, at Mette har haft succes med at overholde vores aftaler, og succes avler succes, så mon ikke hun er på rette vej igen.

1 svar

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] (hvis ikke, kan du læse om hende HER) […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.